26.10.2012

Lammella

Sisäleikit ovat alkaneet. Kirpparilta löytynyt valkoinen kauris lepäilee lammen rannalla.

Idea on lähtöisin Paulalta, joka bampiesittelyni kommentissa kertoi äitinsä 1950-luvulla tekemästä kauniista asetelmasta.

lllan hämärtyessä tunnelma tiivistyy.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon Taika ja Intopii! Kaikille teille oikein mukavaa viikonloppua!
Jokohan talvi tuli jäädäkseen?

52 kommenttia:

  1. Täällä Tampereella on maa valkoisena. Tulin tänne unihiekka silmissäni. Mutta kauniit kuvasti herättivät nopeasti. Olen jo kauan estinyt kaurista.. Ja nyt näen kauriin ja paljon muutakin ihanaa. Kiitos näistä lämpimistä kuvista. Leikkiminen on kivaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos kauris piristi aamuasi. Toivottavasti eteesi tulee juuri se oikea kotikauris. Leikkiminen on hyvä vastaisku pitkälle pimeälle kaudelle.

      Poista
  2. Toivottavasti ei tullut jäädäkseen, taitaa tulla bussimatka töihin, köpöttelyksi menis muuten...

    Käypä kurkkaamassa, mulla olis sinulle jotain...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos aurinkotunnustuksesta, kävin heti kurkkaamassa. Onneksi saan tänään talvirenkaat alle, täällä päin on niin pitkät matkat.

      Poista
  3. Ah, niin kaunis kauris! Jalo ja seesteinen.

    Täytyykin kaivaa bambit esille! Mulla tosin on vaan lelukaupan versiot ja yksi pieni karvainen. Bambit ylipäätään on kyllä todella ihania, pidin niistä erityisesti jo lapsena.

    Uskon (ja toivon) että tuo lumi sulaa vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauriin nimi olkoon Jalo :) Bambit ovat niin herkkiä, tuossa sivupalkissa lasikuvun alla näkyy bambi, joka minulla oli jo lapsena. Näyttää oudolta kun joissakin puissa on vielä lehdet ja lumi maassa. Toivottavasti ei tarvitse ryhtyä lumitöihin vielä pitkään aikaan.

      Poista
  4. Ihana bambi ja kauniit kuvat! Minäkin toivon lumen sulavan -vaikken ole vielä ulkona lumessa edes käynyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ehkä tuo ainakin täällä Etelä-Suomessa vielä sulaa pois. Joulu saisi kuitenkin olla valkoinen :)

      Poista
  5. Meillä oli kanssa aamulla maa valkoisena,tyttö lähti melkein tuntia ennen normiaikaa kouluun jotta kerkee varmasti ottaa edes hieman iloa irti lumesta ennenkuin se sulaa pois:)
    Kauniit kuvat ja kaunis kauris,idea lahtee kyllä minunkin matkaani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut osaavat nauttia lumestakin :) Idea kiertoon!

      Poista
  6. meillä on kirpsakka aamupakkanen - 15 hrrr. ihana asetelma... tekee mieli itsellakin alkaa sisäleikkeihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noilla pakkasilla sisäleikit varmaankin kutsuvat. Hrr, tosiaan. Toivottavasti ei täällä nähdä noita lukemia vielä pitkään aikaan.

      Poista
  7. Kaunis koriste, näin ne sisäleikit alkaa joka ainoa syksy. Metsästä täytyy raahata vaikka mitä kotiin sisälle joka ainoa syksy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsissä on paljon askartelumateriaalia. Sitä on varastoitu kuistin nurkkaan talven leikkejä varten :)

      Poista
  8. Love the composition, very nice. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Liisi, it is time to play inside :)

      Poista
  9. Voi miten kaunis asetelma. Vaan antaako Nero sen olla rauhassa ? Ei onnistuisi meidän kattien kanssa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neroa ei kiinnosta minun leikkini. Meillä voi poltella kynttilöitäkin vapaasti, Nero varoo niitä. Toki aina pitää olla varovainen tulen kanssa. Aniharvoin kissa edes hyppää pöydälle eikä koskaan kaappien tms päälle. Jos Nero haluaa toimintaa se pyytää ulos.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos ideasta Paula. Bambikommentistasi lähtien on mielessäni ollut kuva asetelmasta ja nyt se toteutui näin. Kaunis tuli.

      Poista
  11. Voi kuinka ihana iltahämyinen tunnelma viimeisessä kauriskuvassa.
    Tämän idean taidankin levitää meilläkin. Sillä eikös sitä hyvää ja kaunista ole lupa levittää ympärilleen ja pitkin koko maailmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idea kiertoon, siksihän niitä täällä blogeissa esitellään. Hyvää ja kaunista pitäisi levittää niin paljon kuin ehtii ja jaksaa, sitä maailma tarvitsee.

      Poista
  12. Kaunis asetelma. Hämäräkuvassa on tunnelmaa! Minä uskon että tänään maahan satanut lumi sulaa pois, ja jo ensi viikolla. Jos erehdyn, niin sitten viimeistään ensi keväänä(!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta, joskus tuo lumi sulaa pois :) Mutta ensilumessa on sitä jotakin, maailma kirkastui.

      Poista
  13. Ihan älyttömän kiva idea ja helppo toteuttaa. Tuo iltakuvakin oli niin kaunis. Mäkin haluan bambin jostakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ei tosiaankaan ole vaikeusastetta. Voit tietenkin bambin puutteessa käyttää jotakin muutakin. Illalla asetelma on parhaimmillaan.

      Poista
  14. Aivan ihana asetelma. Teillä Nero ilmeisesti myös osaa arvostaa, eikä uudelleenjärjestele? Voi kun olisikin jo pysyvä talvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero "arvostaa" eli ei ole kiinnostunut minun askarteluistani. Minulla on nyt talvirenkaat alla, joten talvi saa jäädä.

      Poista
  15. Herkkää, koskettavaa. Maa on lumen alla sula...että saamme varmaan vielä hetkeksi mustankin maan. Toki toivon jouluksi pakkasta ja lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään täytyi vähän kuopia kukkapenkkiä (ettei jää viimetinkaan) ja maa on tosiaan sula vielä, vain ohut jäinen kuori. Valkoinen joulu on paras.

      Poista
  16. Ihanalta näyttää tuo! Varsin kivoja leikkejä sinulla siellä, kiva kun tuot meidänkin nähtäville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun on näin mukavia leikkikavereita :)

      Poista
  17. Minulla on todella kaksijakoinen suhde näihin sorkkaeläimiin, suorastaan rakastan bambeja (patsaina, kangaskuoseissa, heijastimina yms.), mutta en kestä niitä livenä silloin, kun ne käyvät rouskuttamassa kaikki kasvini matalaksi mökillä. Kaikki sipulit, kaikki kukkanuput, kaikki pensaat...Ei kiva. Mutta tuollainen lampinäkymä on oikein herttainen kuvaelmana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokemusta on. Ennen meni kaikki parempiin suihin. Minä vannon tuulikellojen nimeen, olen ripustellut niitä sinne tänne pihan laidoille ja kasvimaan reunalle, ovat pysyneet aika hyvin poissa. Muutamaan kesään ei ole sytöty edes tulppaaneja.

      Poista
  18. Kaunista. Toivottavasti talvi tuli nyt jäädäkseen, onhan se vähän ajoissa, mutta kirpeä pakkanen ja valkoinen maa voittavat pimeyden ja tihkusateen mennen tullen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kirpeä aurinkopäivä. Yölläkin oli valoisaa kun kuu kirkasti valkoisen maiseman.

      Poista
  19. Voi mikä ihana idea ! Minäkin haluan toteuttaa tuollaisen asetelman. Mietinkin eilen, viitsisinkö tänään lähteä kirpparille, nyt tiedän vastauksen :) Toivottavasti sopiva eläinhahmo tulee eteeni.

    VastaaPoista
  20. Niin kaunis ja herkkä kokonaisuus - sitä katsellessa voikin palata mieleisen metsälammeni rannalle, palauttaa tumman veden ja kostean sammaleen tuoksun mieleen, kuunnella tikan naputusta ja kuikan huudahduksia, ihailla sudenkorentojen tekemiä mini-laineita veden pinnalla, tuntea laskevan auringon lämpöisenä säteet iholla ... Kiitos hetkestä lammen rannalla, Cheri! Odotan innolla millainen pieni eläinpatsas tahtoo tulla tänne tupaamme muistuttamaan luonnonrauhasta lammen rannalla - kirppis kutsuu :-)

    VastaaPoista
  21. Kuvailet lampikokemustasi niin kauniisti, että minäkin sain siitä uuden retken muistojen lammen rannalle. Olisi kiva nähdä millainen lampi teille muodostuu :)

    VastaaPoista
  22. Kaunis asetelma!:)
    Tuollaista täytyy itsekkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläinen on helppo toteuttaa ja varioida omien materiaalien mukaan. Nyt on mietinnässä seimiasetelma jouluksi.

      Poista
  23. Nyt mää en enää kestä! Men ja ostan ne Pentikin porokulhot. Niitä on kahta eri kokoa ja molemmissa on kuin kahvoina kauniit poron päät.

    Etsin sellaista viinicooleria, sillä olin nähnyt jossain mainoksessa, mutta piti tyytyä tavalliseen, kun en löytänyt.

    Olen liimannut niitä Sateenkaaren puodista ostamiani kauristarroja takkahuonene yläikkunaan ja vierasmakkariin. On kuin kauriit kurkkisivat sisälle.

    Sun bambi on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein käydä kuuklaamassa millainen on tuo porokulho, upea tosiaan. Sopii talvisesonkiin. Bambit ovat söpöjä ja niillä on kiva leikkiä.

      Poista
    2. Raaskin toistaiseksi ostaa vain yhden pienen, kun huomenna on se Ilonalle meno ja olen tilannut kattokruunua ja vaikka mitä;-) Siinä on vielä manteleita, mutta kohta hasselpähkimöitä tai kynttilä. Toisen vielä tarvitsisin.

      Olen etsimässä savulohirisottoa, jonka hukkasin. Muistin, että se oli sun ohje, mutta ei näytä nyt siltä...

      Kaunista viikonloppua!

      Poista
    3. Ehkä toive joulupukille toisi toisenkin kulhon kotiin. Savulohirisoton ohje ei ole minulta, enkä nyt muista olisinko törmännyt blogipiireissä sellaiseen. Mukavaa lauantaita Ilonalla ja kaunista sunnuntaita!

      Poista

Kiitos kommentista